Новини

Ми постійно публікуємо останні новини та оголошення.

Переможці конкурсу від Благодійного фонду “Кращим Бути”. БУКОВИНЧИКИ. Книга для читання дітям»

Переможці конкурсу від Благодійного фонду “Кращим Бути”. БУКОВИНЧИКИ. Книга для читання дітям» (керівник проекту Максимець Дарія Степанівна). Вже в процесі реалізації ще один проект, який підтриманий Благодійним фондом “Кращим Бути”. 
Основна мета Проєкту – популяризація літературних надбань буковинців, ознайомлення сучасного покоління з літературним контекстом Буковини від Юрія Федьковича до сучасної письменниці Оксани Драчковської; промоція читання; видання та розповсюдження антології для дітей, до якої ввійшли оригінальні зразки й переклади творів більше шести десятків письменників – видатних буковинців, які жили і творили в рідному краї та за його межами: українців, румунів, росіян, євреїв.
Ця книга – це збірка справжніх скарбів митців слова.
Книгу «Буковинчики» створено для дітей і дорослих, які люблять та шанують українську мову, Бога, батьків, рідних, свою землю.
Зауважимо, що в антології вміщені твори не тільки класиків, а й сучасних авторів. Їх твори українською дадуть уявлення про особливості літературного процесу на Буковині. Промоція читання буде здійснюватися завдяки івентам на книжкових виставках, у національних товариствах, які сприяли створенню видання, у школах. Контент планується зреалізувати у двох вимірах: друковане видання та електронна книга, яка буде розміщена для вільного доступу на сайті видавництва та дасть можливість юному поколінню, яке зараз активно вливається в процеси діджиталізації, читати улюблені твори на різних ґаджетах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Scroll to top