Новини

Ми постійно публікуємо останні новини та оголошення.

Презентація казки «Небесні ноти»

7 жовтня у стінах костелу Найсвятішого серця Ісуса, в рамках реалізації проекту «Велика мала книга» відбулась презентація казки «Небесні ноти».

Для дітей написано й надруковано казку-фентезі з елементами детективу, головним героєм якої є наше рідне місто Чернівці (автор – Ніна Кук, художник – Раїса Рязанова).  У казці йдеться про те, як семеро школярів врятували зачакловане місто Чернівці та його мешканців від суцільного скам’яніння. Для цього хлопчикам та дівчаткам довелося знайти та знищити сім схованок Зла, закладених злим чаклуном. А  допомогли їм у цьому небесні ноти. У казкових подіях беруть участь будинки й пам’ятники міста, і серед них – костел Найсвятішого серця Ісуса, головний порадник юних винищувачів Зла.

Книга поєднує казкові події з географією, історією та архітектурою міста, знайомить маленьких читачів із іменами видатних митців. Динамічний сюжет, образна мова викладу,  відповіді на важливі питання, що допомагають усвідомленню загальнолюдських цінностей роблять твір цікавим як для молодших школярів, так і для їхніх старших друзів та батьків.

Оскільки головними героями книги є діти-представники різних національностей, що живуть у Чернівцях, у презентації брали участь всі національні товариства. Серед учасників невеличкого концерту були як діти, так і відомі співаки – Олена Урсуляк (заслужена артистка України), Лариса Бєлова, Діна Пугачова-Канюченко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Scroll to top